Снимка pexels.comНа 28-годишна жена от Варна успешно е бил присаден бял

...
Снимка pexels.comНа 28-годишна жена от Варна успешно е бил присаден бял
Коментари Харесай

Присадиха успешно бял дроб на варненка във Виена

Снимка  pexels.com

На 28-годишна жена от Варна сполучливо е бил вкоренен бял дроб в Университетска болница във Виена в края на предишния месец. Това оповестиха за " Хоризонт " по БНР от Сдружението на пациентите с дихателна непълнота и белодробна трансплантация. 

Екипът, дал шанса за нов живот, е управителен от доктор Хосе Матила, трансплантирал множеството от българските пациенти, минали през австрийската клиника.

Илияна Христова е в устойчиво положение и към този момент е изведена от интензивното поделение. Илияна беше публично включена в дейната листа на " Евротрансплант " на 10-май тази година и действително чака два месеца, с цел да получи бял дроб.

" В рамките на няколко дни през юли България даде на донорската мрежа " Евротранплант " два бели дроба и резултатът не закъсня. Ако успеем да увеличим броя  на донорските органи, които подаваме към тази мрежа, ще възстановим изгубеното доверие ", споделят от Сдружението на пациентите с дихателна непълнота и белодробна трансплантация.

Илияна е първата пациентка в листата на чакащите на " Евротрансплант " при новото съглашение, което България подписа с Виенската многопрофилна болница на 25-и януари тази година. То дава възможност до петима българи годишно да бъдат оперирани там, до момента в който белодробната трансплантация не стане допустима и у нас. 



 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР